Унгарија му ја зеде титулата почесен конзул на газдата на фирмата „Еко клуб“

0
108

Државниот инспекторат ниту сега, ниту претходно, нe нашол неправилности во погонот за отпад на „Еко клуб 95“, тврди сопственикот на фирмата Сашо Јанакиевски, кој писмено се обрати до медиумите.

-Досега, ниту еден инспекциски надзор од ниту една државна институција не утврдила неправилности во најсовремената методологија за собирање, транспорт и третман на неопасен комунален и опасен – медицински отпад, вели Јанакиевски.

Тој смета оти компанијата „Еко клуб“ станала цел на политичка пресметка и побара од сите надлежни институции докрај да го истражат сомнежите.