УШТЕ ЕДЕН МАКЕДОНЕЦ Е ЗАРАЗЕН СО КОРОНА ВИРУСОТ

Уште еден Македонец заразен со корона вирус. Министерството за здравство има информација за двајца македонски државјани коишто се позитивни на коронавирус.

Освен членот на екипажот на јапонскиот крузер, кој е хоспитализиран во јапонска болница, уште еден наш државјанин е во изолација во болница во Франција.

Уште 67 лица се заразени со корона вирусот на крузерот „Дајмонд принцес“.Со тоа бројот на заразени на бродот, на кој има околу 3.700 патници и членови на екипажот, се зголеми на 286 лица.