ШТИПСКОТО ОДДЕЛЕНИЕ ПОДГОТВЕНО ДА БИДЕ КАРАНТИН ЗА СОМНИТЕЛНИ ОД КОРОНА

Се уште не добиле прецизни насоки од Министерството за здравство, но директорот на штипската Клиничка болница тврди дека се подготвени инфективното одделение да стане карантин за опсервација на сомнителни случаи и оние кои биле во контакт со лица заразени со корона вирус. Бидејќи немаат, веќе поднеле барања до Министерството за здравство, за скафандери и заштитни наочари, а дополнителни набавки врши и болничката аптека.

Георгијев вели дека не е добро да се шири паника и да се креираат лажни вести во врска со коронавирусот, а граѓаните единствено треба да ги следат препораките на надлежните институции. Согласно препораките од денес се забранети сите посети во болницата, Се уште не е прецизирано до крај како ќе тече постапката, но некои работи ќе се решаваат во зависност од бројот на евентуално заболени.