Адеми: Дополнително ќе се знае дали ќе се продолжи учебната година

Законот за основно образование точно предвидува колку наставни денови има една учебна година, и што треба да се преземе во случај на епидемија, потсетува министерот за образование, Арбр Адеми.

За сега, важи мерката за прекин на наставата. Дополнително ќе се знае дали ќе се продолжи учебната година за основните училишта, дали средношколците ќе учат за време на викендите, или ќе се скратат сите наставни програми.