Алармантна состојба во Грција, расте бројот на жртви од коронавирусот

Бројот на жртви од коронавирусот во Грција, денеска се зголеми на три лица, откако двајца мажи, едниот на островот Закинтос и другиот во градот Птолемаида, утрово починаа, сите овие имале здравствени проблеми.

Забележано било и непочитување на препораките од страна на властите, па така работеле кафитерии, фризерници…

Според официјалните податоци, од почетокот на епидемијата во земјата, заклучно со вчера, се регистрирани 190 случаи на Ковид-19.