Бектеши: Има доволно залихи на основните производи, нема место за паника

0
108

Ги следиме трендовите и на увоз и на извоз на соодветните продукти и навремено ќе известиме за секакви мерки што ќе ги преземе Владата по првично направени детални анализи.

Тука сме за да ја следиме чистотата на маркетот и безбедноста на храната, но истовремено и да видиме како функционира имајќи во предвид дека во државата веќе се затворени кафулињата и баровите и граѓаните имаат повеќе време да одат и да купуваат низ маркетите во кои се создаваат гужви. Како Влада и Министерство ќе продолжиме со контролите, а ќе преземеме и дополнителни мерки, изјави Бектеши по контролата на маркетот