Венко Филипче на Twitter: Никој од комбето на прво заболената не се позитивни од коронавирусот

Практично, сите сопатници од комбето на прво заболената кои во изминатите две недели беа во домашна изолација се негативни на вирусот.
Попладнево на коронавирус беа тестирани уште 7 лица со индикации и нивните тестови се негативни, изјави министерот Венко Филипче на својот Twitter акаунт.