Видео-Албанците на коњ по забраната за транспорт по улиците

Албанскиот премиер Еди Рама поптиша наредба со која се забранува граѓаните да излегуваат по 18 часот. Албнаската влада е на мислење дека треба сосема да им се забрани на пензионерите да излегуваат од дома, како построга мерка, откако коронавирусот започна да се шири низ земјата. Рама ги замоли децата на пензионерите да се погрижат за своите раодители и да ги снабдуваат со лекови и други неопходни продукти.

Деновиве, ограничување на транспортот, хит стана видеото на еден граѓанин на Кукс, како на коњ се движи по градските улици, како алтернатива на автаомобилите.

https://twitter.com/i/status/1239145168655265792

ММС