Видео: Возовите во Франција претворени во подвижни болници

Имено, источниот дел на Франција е повеќе погоден од пандемијата, поради што со возови пациентите од овој дел на земјата се транспортираат на западот на Франција.

Вагоните на возовите станаа болнички соби, со пациентите се транспортираат и лекари и медицински сестри.