(ВИДЕО) Вучиќ се закашла на прес па рече: Не грижете се, не удира гром во коприва!

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ се закашлал на прес конференција, додека една од новинарките му поставуваше прашање, поврзано со корона вирусот. Вучиќ ги смири новинарите велејќи им дека не е заразен со вирусот.

„Не грижете се, претходниот пат имав кивавица, а сега само се закашлав. Знам дека многумина сакаат да е нешто друго во прашање, но не е – “не удира гром во коприви“, изјавил Вучиќ низ насмевка и потоа продолжил да одговара на новинарските прашања.