ВМРО-ДПМНЕ започна со негативна кампања за Заев: „Еден се богати, два милиони се осиромашуваат“

Иако кампањата треба да започне 20 дена пред изборите, ВМРО-ДПМНЕ веќе почна со поставување билборди. Првите билборди се негативна кампања против лидерот на СДСМ, Зоран Заев.

На нив стои: „Еден се богати, две милиони осиромашуваат“ и „Едно евро од квадрат ми донеси. На мене директно.“ и има фотомонтажа од Заев со Луј Витон торба.