Во Гостивар тестирани двесетина лица, резултатите негативни

Вчера било тестирано едно лице, кое пред десетина дена се вратило од Германија, резултатите ќе се знаат во текот на денот. На територијата на општина Гостивар полициски надзор и контрола се седумдесетина граѓани.

Овие информации денеска беа споделени на заседавањето на кризниот штаб во општина Гостивар, на која покрај претставници на институции, беа и градоначалниците на општина Врапчиште и Маврово-Ростуше.