Во Италија нов рекорд на починати од корона вирусот, Германија затвора граници

Во Италија нов рекорд на починати од корона вирусот, Германија затвора граници

Алармантно се зголеми бројот на заболени од корона вирусот во Италија. 3.590 нови случаи за еден ден, а бројот на починати се зголеми за рекордни 368 и сега изнесува 1.809. Вкупниот број на заболени во оваа земја е близу 25 илјади. Најпогоден регион и натаму останува Ломбардија. Локалните власти укажуваат дека болничкиот систем, кој е еден од најефикасните во Европа, е пред колапс. Докторите велат дека повеќе нема слободни кревети. Од италијанскиот институт се уште не можат да потврдат дали земјата го достигнува пикот на болеста, и кога бројката на заболени ќе почне да се намалува.
Телма