Во светот се повеќе заразени од коронавирусот

Бројот на заразени со новиот коронавирус ширум светот го надмина бројот на заразени во Кина за прв пат од појавата во минатата година. Според американскиот универзитет Хопкинс, повеќе од 87.000 луѓе се заразени надвор од Кина, каде што здравствените власти велат дека има 80.860 случаи. Смртните случаи, исто така, за прв пат го надминаа бројот на починати во Кина, бидејќи вкупната бројка достигна 6.513.