Во Скопје продолжува форумот во рамките на Берлинскиот процес

Во Скопје денеска ќе се одржи вториот ден од тинк тенк форумот во рамките на заедничкото претседателство со Берлинскиот процес за 2020 година на Бугарија и Северна Македонија. По панел дискусиите за миграција, за безбедност и хибирдни закани, за владеење на правото и за иднинатата на Европа на завршната сесија заклучоците кои ќе ги претстават министрите за надворешни работи на Северна Македонија и на Бугарија Никола Димиров и Екатерина Захариева.