Вучиќ: Србија има намера да купи оружје од Израел

Србија има намера да купи оружје од Израел, рече српскиот претседател Александар Вучиќ во интервју за „Ерусалим Пост“.

Вучиќ, на маргините на американско-израелската конференција на Советот за јавни работи (AIPAC) во Вашингтон, потврди дека Србија ќе отвори дипломатско претставништво во трговската комора во Ерусалим и истакна дека Србија секогаш ќе се залага за усогласување на своите интереси со Израел.

Одговарајќи на прашањето за анти-израелската кампања за бојкот, изолација и санкции (BDS) во Западна Европа, тој рече дека Србија има намера да купи оружје од Израел и дека набавката „нема да биде мала испорака“, рече Танјуг.