Драматичен раст на бројот на заразените со коронавирусот во Словенија се зголеми на 57

Бројот потврдени случаи на заразени лица со новиот тип коронавирусот Covid-19 во Словенија во средата за кусо време драматично се зголемил според последните податоци и пораснал на 57 лица, изјави во средата попладнето на прес-конференција министерот за здравство Алеш Шабедер.

„Во Словенија денеска до 14 часот имаме 57 потврдени случаи на коронавирусот, досега се тестирани 2.270 лциа“, ојбаи на Twitter словенечката влада.