Дуковски: Со деталното опишување се гледа дека обвинетиот ја поседувал одземената гардероба уште од 2013 година

На денешното рочиште за “Рекет” беа презентирани фотографии од гардеробата на Бојан Јовановски со цел да се докаже дека поголемиот дел е купена пред 2019 година.

Адвокатот на Бојан Јовановски, Сашко Дуковски во изјава за медиумите посочи дека со деталното опишување на облеката се гледа оти обвинетиот ја поседувал одземената гардероба уште од започнувањето на 2013 година, па се до денот на претресот.

Тој додаде дека не е физички возможно толкава количина на облека да се купи за неколку месеци.