Интер ќе донира 100.000 евра за да помогне во истражувањето на коронавирусот

Интер и нејзиниот претседател Стивен Жанг најавија дека ќе донираат 100.000 евра на Одделот за биомедицински истражувања на болницата „Сако“ во Милано за да помогнат во борбата против епидемијата на коронавирус.

Вирусот досега има заболено 3.000 луѓе во Италија, вклучувајќи и 107 смртни случаи, а бројот на нови пациенти е зголемен за дури 28 проценти од 24 часа порано.

Поради овој вирус, италијанската влада одлучи да ги одржи сите спортски настани зад затворени врати до 3 април, односно без присуство на навивачи.