ИПАРД караванот утре во Могила и Кривогаштани, задутре во Демир Капија и Валандово

Задутре, ИПАРД карванот продолжува во Демир Капија и Валандово.

-Сите заинтересирани земјоделци, носители на семејно земјоделско стопанство, индивидуални земјоделци или правни лица од овие општини ќе имаат можност да се запознаат со ИПАРД Програмата 2014–2020, особено со новопромовираната Мерка 1, со цел да го развијат и модернизираат сопственото земјоделско стопанство, наведува Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ).

Според Министерството, сѐ поголема е заинтересираноста на граѓаните за ИПАРД фондовите. Земјоделците се сѐ поприсутни на средбите со Телото за управување со ИПАРД.