И во Албанија зголемување на болни од Корона

0
143

Според министерството, три од четирите нови случаи се лица од семејството на двајцата веќе заразени. Четвртиот нов случај е 31-годишен жител на Тирана кој бил на еднодневен престој во Милано од каде се вратил пред шест денови.

-Во понеделникот (9 март), тестирани се 14 сомнителни случаи на Ковид-19, од кои осум имале близок контакт со двата случаи потврдени со новиот коронавирус кај нас. Од тестирањата извршени во лабораторијата за вирологија при Институтот за јавно здравје, потврдено е дека четири лица е позитивни , од кои три биле членови на семејството на првите два случаи потврдени во неделата навечер. Останатите и понатаму остануваат во домашна изолација, стои во соопштението на Министерството.