Микиќ: Доколку не се почитува ќе бараме полициски час од 18 часот

0
100

Комисијата за заразни болести ќе предложи зголемување на бројот на часови на полицискиот час доколку се покаѓе дека граѓаните не ја почитуваат сегашната која важи од 21 до 06 часот, изјави епидемиологот д-р Владимир Микиќ, во интервју за „Топ Тема“.

„ Се обидуваме да одиме постепено, што е можно помалку да го пореметиме веќе нарушеното нормално живеење. Секако дека можеме да го воведиее полицискиот час да биде 18 часот доколу тоа се злоупотребува од граѓаните. Подобро е да издржиме еден или два месеци отколку да имаме ситауација како во Италија“, рече д-р Микиќ.

Извор Телма