„Ние сме на работа, вие седете дома“ порача медицинскиот персонал од Дебар

Лекарот од Дебар Арбен Аголи на својот на Фејсбук профил објави фотографија со своите колешки кои во рацете држат порака на македонски и на албански јазик: „Ние сме на работа, вие седете дома”.

Тие преку овој гест, сакаат да им дадат поддршка на жителите на Дебар и Центар Жупа кои по препорака на надлежните еден месец ќе бидат во карантин.

Во Дебар и Центар Жупа од вчера е прогласена кризна состојба. Надлежните институции спроведува посебен режим на движење, како и други активности за спречување на ширењето на коронавирусот.

Воедно денеска од тетовската касарна заминаа 50-тина припадници на Армијата кон општините Дебар и Центар Жупа.