Пендаровски: Заклучивме да не избрзуваме со прогласување на кризна и вонредна состојба

Заврши седницата на СБ на Македонија која ја свика претседателот Стево Пендаровски.

Одлуката на овааа седница е дека Македонија дека нема потреба од прогласување на кризна и вонредна состојба.

-Кризата ќе трае, но во моментов ситуацијата е под контрола. Апелирам до граѓаните доколку немаат потреба да не патуваат во други земји, рече Пендаровски.