Пендаровски има резерви за изборите на 12 април

Не сум надлежен за изборите, но сериозно би размислувал за опцијата за нивно одложување, порача денеска претседателот Стево Пендаровски. Надлежните добро се справуваат со кризата, оценува шефот на државата.

Освен проблемите со кампањата, кои според шефот на државата Стево Пендаровски, можеби можат и да се надминат, најголем проблем е денот на гласањето- 12 април. Поради тоа тој денеска им порача на политичките лидери да размислат дали одложувањето на изборите би било поволна опција во актуелниот момент поради пандемијата на коронавирусот.