ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ: НЕМА ЗАШТИТНА ОПРЕМА ЗА ПОЛИЦАЈЦИТЕ

Македонскиот полициски синдикат обвини дека на полицајците треба да им се обезбедат средства за заштита од коронавирусот, како што се маски, гумени ракавици и средства за дизинфекција. Бараат од раководството во мвр да се обезбедат доволни количини, а во снабдувањето деновиве добија помош и од донатори. Денеска, како што соопштија, на терен ја поделиле и првата пристигната помош