Прва жртва од коронавирусот во Хрватска

Познат угостител од Истра е првата жртва на коронавирусот во Хрватска. Станува збор за Антон Кернјус, сопственик на познат ресторан.

Вчера хрватските власти истакнале дека починал постар маж, но дека се чекаат резултатите за да се види дали имал коронавирус, по што резултатите покажале дека е позитивен на вирусот.