Продолжува црниот бран во Италија, 793 мртви за 24 часа

Новозаболени се 6557 лица.

Сега во Италија има вкупно 53.578 заразени а вкупно 4.825 луѓе го изгубиле својот живот.

Во Ломбардија каде што е најкритично, починале 546 луѓе во текот на денешниов ден.Во регионот Тоскана денес се забележани 2019 нови случаи а 25 луѓе го загубиле својот живот.