Русија подготвена да ѝ помогне на Италија во борбата со коронавирусот

Русија е подготвена да ѝ помогне на Италија во борбата против смртоносниот коронавирус што ја зафати оваа европска земја минатиот месец.

Претседателот на Руската Федерација Владимир Путин денес имаше телефонски разговор со премиерот на Италија Џузепе Конти, а главна тема беше борбата со коронавирусот COVID-19.