Се затвора границата меѓу САД и Канада, најави Трамп

Одлуката се однесува за несуштински патувања

ВАШИНГТОН —

САД и Канада се договорија привремено да ја затворат заедничката граница за несуштински патувања.

Претседателот Доналд Трамп, на Твитер, напиша дека одлуката нема да се одрази врз трговијата меѓу двете држави.

„Со заедничка согласност привремено ја затвораме нашата северна граница со Канада за несуштински патувања“, напиша Трамп.