Тетовско семејство изработува и донира бесплатни маски

Ги даваат на луѓето кои немаат доволно пари за да купат, како и поради тоа што тешко се наоѓаат.

– Нашето семејство во ателјето одлучи да произведуваме маски поради Ковид 19. Идејата дојде спонатно, заедно со мојата фамилија, има луѓе што им требаат маски, а немаат пари да купат и ги нема во патеките. Затоа ние секој произведуваме по 200 маски и ги даваме бесплатно, вели Крешнике Илјази.

Според неа, маските може да дезинфицираат.

-Маските се од материјал 100 отсто памук и се стерилизираат со пеглање. Има во внатрешноста и додатно место за џеб каде може да се стави влажна марамче за додатна сигурност, објаснува Крешнике.

Извор Канал5