Филипче: Доволен е бројот на тестови за коронавирус

Министерот за здравство Венко Филипче вечерва на прес-конференција информира дека е направен список на лекари кои се обучени, подготвени да работат со пациенти на интензивна нега.

– Се работи за анестезиолози и медицински сестри кои работат во одделите за интензивна нега. Околу 200 лекари и 400 медицински сестри. Ги исконтактиравме и пензионираните инфектолози, експерти од оваа област кои можат да работат со овие пациенти. Тоа се лекари кои се подготвени, на чекање, доколку треба да се вклучат во процесот на лекување на пациентите, рече Филипче.