Четворица заразени од Корона во Бугарија

Во Бугарија се регистрирани првите случаи на заразени со коронавирус. Пријавени се двајца мажи заразени во Плевен и две заразени жени во Габрово, соопшти Националниот оперативен штаб на Бугарија.