ШИЛЕГОВ ЌЕ ГИ „ПОТОПИ“ ГАЛИИТЕ НА ВАРДАР

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов даде рок од 30 дена сопственикот да ја отстрани галијата кај Стара пошта.

Според него, објектите од проектот „Скопје 2014“ во коритото на Вардар можат да предизвикаат поплави. Доколку по истекот на рокот сопственикот не постапи, градот на негов трошок ќе го направи тоа.