ВМРО-ДПМНЕ: Филипче не сака да обезбеди фонд за набавка на заштитна опрема за лекарите, но гласа на влада за исплаќање на СЈО

0
105

Факти кои го одбележаа денот:

1. Владата оди кон долг од 65%. Аматеризмот во управувањето со државните финансии ќе не доведе до инсолвентност.

2. Филипче не сака да обезбеди фонд за набавка на заштитна опрема за лекарите, но гласа на влада за исплаќање на СЈО.

3. Заев му ја дал под концесија СРЦ Кале на својот советник за спорт, со можност, ако изгради објект ( хотел, ресторант, спсортски центар ) 80% од истиот да му припадне нему, а не на државата, иако за тоа не платил ниту денар за откуп на земјиштето.

4. 10% од заболените од Ковид 19 се лекари, заболуваат затоа што немаат заштитна опрема.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Извор Канал5