Во Британија починаа уште 449 лица од Ковид-19

Во Велика Британија потврдени се најмалку 449 нови смртни слулаи предизвикани од коронавирусот во изминатите 24 часа, соопшти британското Министерство за здравство.

Во соопштението се наведува дека во болниците во Британија вкупниот број на починати од последиците на инфекцијата Ковид-19 достигнал 16.509.

Од Министерството истакнуваат дека бројот на заразени лица пораснал на 124.743.