ГРАДОНАЧАЛНИК НА ПРИЛЕП ПОБАРА АРМИЈАТА ДА СЕ ВКЛУЧИ ВО БОРБАТА СО КОРОНАВИРУСОТ

Вклучувањето на армијата за воспоставување на ред во Прилеп е на барање на градоначалникот Илија Јованоски, поради драматично ширење на заразата со коронавирус во градот.

Барањето било доставено до Централниот кризен штаб.

Градоначалникот Јовановски беше гостин во дневникот на ТВ24: