Граѓаните ја почитуваат самоизолацијата, но се уште не го почитуваат полицискиот час

Бурна петочна ноќ за полициските службеници отккао на државно ниво стапи викедн-карантионот од вчера од 16 часот. 79 граѓани немале никакво образложување зошто се движеле кога властите информираа дека сите треба да остаант дома до понеделник до 05 часот изутрина. 42-ца полицијата ги привела во полициска станица, но за сите ќе следуваат казни од 100 глоби или една година затвор,инофмираат од МВР.

Исто така, според статистичките податоци на 97 лица им се издадени решенија за изолација, а 423 лица потпишале изјави за самоизолација. Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација и не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката.