Изгаснати пожарите кај селата Цера и Дулица

Во пожарот кај селото Дулица, како што информираа од Територијалната противпожарна единица во Македонска Каменица, зафатени се 2,5 хехтари дабова шума.

– Пожарот е ставен под контрола, односно локализиран, а потоа и целосно изгаснат од страна на нашите припадници и двајца вработени во Национални шуми „Делчево”, изјави Малин Трајчевски, командир на ТППЕ Македонска Каменица

Претходно, за кратко време изгаснат е и шумскот пожар во селтоо Цера.