Издадени 195 решенија за изолација и 4 за самоизолација

Во текот на вчерашниот ден на територијата на нашата држава на 195 лица им се издадени решенија за изолација, а 4 лица потпишале изјави за самоизолација во времетраење од 14 дена, дознава Алсат.

Од страна на полициски службеници извршени се 247 контроли кај лица во изолација и самоизолација и утврдено е дека само едно лице, коешто потпишало изјава за самоизолација не се придржувало до меркит е.

Извор АлсатМ