И во Германија маските за лице станаа задолжителни

Сите германски покраини објавија планови да ги направат маски за лице задолжителни во борба против ширењето на коронавирусот.

Бремен стана последниот федерален регион што ги поддржа мерките, а Сенатот треба да ја потврди одлуката во петок.

Употребата на маски ќе биде задолжителна за јавниот превоз низ цела Германија, а речиси сите држави, исто така, ќе ги направат маските на лицето задолжителни при купување.

Канцеларката Ангела Меркел силно ја препорача нивната употреба минатата недела, кога таа ги олесни правилата за заклучување на национално ниво.