Короната ахилова пета за бизнисот, владата со минимална инфузија

Дел од сопствениците на угостителски објекти, продавници за облека и фризерски салони и другите помали фирми алармираат дека мерките на владата се минимална инфузија која за многумина нема да биде излез од ставање клуч на врата и отпуштања на работници во наредниот период.

Мерката со која Владата обезбедува плата од 14.500 денари за вработените за април и мај во приватниот секотор кој се загрозени од рестриктивните мерки поради новиот вирус можеби се некој бенефит за оние што имаат поголеми заштеди на капитал од своето работење, но останатите кои заработуваат од месец за месец укажуваат дека тие пари не се доволни за да се покријат ниту основните трошоци за расходи меѓу кои за придонеси за плати, сметки за комуналии и пари за кирија за објектите.

Извор Рсе