Министерот Филипче најавува дека земјава постепено ќе се враќа во нормала

Според министерот за здравство Венко Филипче, земјава постепено ќе се враќање во нормала, односно фазата во која се наоѓаме, со најголеми рестрикции на движењето, ќе се искористи за подготовка на производствените капацитети, рестораните и економските оператори постепено да се враќаат на стариот начин на работа како што работеа пред воведувањето на вонредните мерки.