Мицкоски бара итно втор пакет мерки, од СДСМ велат задоцнета и лажна е неговата грижа

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски кој се наоѓа во самоизолација откако имаше интервју со заразениот новинар, се обрати на јавноста преку видео порака. Бара итно втор пакет мерки за справување со коронавирусот.

„Овој пат е потребно веднаш да седнеме и да размислуваме за втор сет на мерки што би било после јули, затоа што сега во овој момент сите оние политики во насока на поддршка на стопанствотот и компаниите кои што завршуваат со јули потребно е да бидат проширени, надградени после јули затоа што негативните ефекти од пандемијата предизвикана од Ковид 19 вирусот се очекува тогаш да кулминираат не само во Македонија, туку и насекаде во Светот. Затоа е потребно сега навремено да се донесе нов втор сет на мерки кои што би биле таканаречен процес на after care, после јули месец 2020 година и на тој начин да го одржиме живот стопанството и на тој начин да ја одржиме жива макроекономската стабилност“, вели Мицкоски.

Од СДСМ велат дека задоцнета е лажната грижа на Мицкоски и дека Владата веќе донела втор сет економски мерки со кој се опфаќаат 250.000 работни места, а се најавуваат трет пакет мерки.