Пет работници загинаа во експлозија во Турција

Локалните Власти за експлозијата ги обвиниле курдските побуденици од провинцијата Дијарбакир кои и во минатото изведувале слични напади, пренесе „АП“.

Како што е наведено, војската покренала акција за да ги фати напаѓачите.