Речиси 1.500 луѓе за 24 часа починаа во Франција

Во Франција од коронавирусот досега починаа повеќе од 10.000 луѓе.

Француските медиуми јавуваат дека во последните 24 часа само во болниците во Франција починале 697 луѓе, додека во домовите за стари лица таа бројка е 820.

Од 10.328 смртни случаи, 7.081 починале во болница, а најмалку 3.237 во домовите за стари лица.