Се активираше вулканот Анак Кракатау

Тоа го соопштија денес на локалната телевизија научниците од Центарот за вулканологија и геолошки катастрофи.

Како што пренесе „АП“, ерупцијата траела непрекинато од петок навечер до денес наутро.

Властите прогласила аларм од втор степен од максимални четири.