Спасовски и Филипче немаат корона, Димитриевски ту има ту нема

Премиерот Оливер Спасовски и министерот за здравство Венко Филипче биле негативни на тестот за коронавирусот. Кумановскиот градоначалник објави дека е негативен на Ковид-19, откако кај него прво беше потврдено присуство на вирусот.

Главната вест во печатените и електронските медиуми е дека премиерот, Оливер Спасовски и министерот за здравство, Венко Филипче имаат негативни тестови за коронавирусот, но дека остануваат во изолација.