ТАНКЕРИТЕ СЕ ПОЛНИ: Нема веќе каде да се складира нафтата

Во светот нема повеќе капацитети за складирање на нафта.

Полни се танкерите и магацините.

Првиот човек на една од најголемите енергетски компании „Гунвор“, Торборн Торнквист изјави дека за неколку недели сите капацитети за складирање на нафта ќе бидат пополнети.

Според него, тоа ќе се случи за три или четири седмици.

Во моментов има огромна понуда на пазарот со нафта која пак ја смали цената на рекордно ниско ниво.

Денес нафтата се продаваше за помалку од 20 долари за барел.