Филипче: Тестот на зоран Заев е негативен на Ковид-19

Тестот на лидерот на СДСМ, Зоран Заев, е негативен на Ковид-19, информираше на денешната прес конференција, Венко Филипче.

Тој додаде дека после добивање на резултатите лицата коишто биле во контакт со нив нема потреба да се тестираат ниту да се изолираат.

Тестирањето на лидерите на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ беше преземено откако се утврди дека новинар којшто ги интервјуирал заболел од коронавирус.